Het is zorgelijk dat het huidige bestuur van ons land geen oog meer heeft voor de mensen die het een beetje, of heel, moeilijk hebben. De voedsel- en kledingbanken kunnen de vraag haast niet meer aan.

 Het is zorgelijk dat ouderen in verzorgingshuizen daar weg moeten wezen omdat er geld moet worden bezuinigd. Waar ze dan heen moeten en wie er voor ze moeten zorgen is niet het probleem van de overheid vinden zij. Maar het zijn wel de mensen die dit land na de oorlog mee hebben helpen opbouwen. Als stank voor dank worden ze uit hun, meestal noodzakelijke, voorziening weggehaald en op straat gezet.

 Het is zorgelijk dat er steeds meer mensen besluiten dit leven eerder dan gepland te verlaten. De druk van het leven kan men niet meer aan. Soms nemen ze hun kinderen mee in die stap en dat is heel zorgelijk.

 Het is zorgelijk dat in de wereld van het geld het graaien van bestuurders gewoon door gaat. Honderden mensen verliezen hun baan en de top van een organisatie gaat er met miljoenen van door.

 Het is verheugend te zien en horen dat een deel van de jeugd leert kennis maken met ouderen en hun ervaringen met het leven. Wederzijds begrip is een mooi resultaat.

 Het is verheugend te zien dat mensen zich steeds meer inzetten voor de minder bedeelden in dit land. Met een beetje gerichte hulp kan bijvoorbeeld een kind weer zicht krijgen op een echte toekomst.

 Er is dus hoop op minder zorgelijkheid als de mensen beseffen dat de veranderingen bij hun zelf beginnen. Het was nog nooit zo donker of het wordt wel weer licht. Of zoals een Boeddhistische uitspraak het mooi zegt:

“Een schaduw wijst op de aanwezigheid van licht.”

Een antwoord op “Zorgelijk“

  1. Het is zorgelijk dat ik niet meer tijd nam om de verhaaltjes te lezen die je de laatste tijd toegevoegd hebt.

    Het is verheugend dat ik er vandaag zaterdag 15/2/2014 eindelijk weer eens aan toegekomen ben.
    Het is verheugend dat ik vandaag dezelfde zaterdag eindelijk tijd gevonden heb mijn laatste facebook verhaaltjes op mijn site toe te voegen.
    Het is verheugend dat je nu facebook vriend bent.
    Het is zeer verheugend dat je nog steeds van die leuke, zinnige, maar vaak toch optimistische verhaaltjes schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *