Home » Zingen

Zingen

Sinds vele jaren ben ik een enthousiast lid van het Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen bij Apeldoorn. Wij hebben een heel uitgebreid repertoire van liedjes over de zee en vele andere onderwerpen. Inmiddels hebben we al verschillende cd’s vol gezongen waarvan de laatste onlangs is verschenen. In theater Orpheus in Apeldoorn was op 10 december 2011 een groots optreden van ons koor en andere artiesten met onder andere een musical en dat was een doorslaand succes!. Voor meer informatie: kijk op de website van het koor www.sokkenbuurtzeemanskoor.nl.

Hieronder een video van het nummer “Het is nog nooit zo donker geweest” uit het optreden in Orpheus:

*Video:sokkenbuurt zeemanskoor in orpheus

 

 

In mei 2009 zijn we vanwege het 10-jarig jubileum van het koor naar Ameland geweest. Op de duinen bij Nes hebben we ‘De vondeling van Ameland’ gezongen. Vol van emotie met kippenvel en natte ogen klonk dit lied als nooit tevoren.

 

2 Reacties tot nu toe.

  1. Free Westerhoff schreef:

    Dag Kees, dank voor je reactie in mijn gastenboek op mij website. Wat een prachtige Nederlandse versie van “Het het nog nooit zo donker west” van Ede Staal. Je hebt er een passende Nederlandse vertaling van gemaakt en ook nog zelf erg mooi gezongen. Helaas kan ik bovenstaande versie niet openen maar wellicht heb ik dezelfde, met foto’s, op You Tube gezien. Ook het verhaal over je vader heb ik met veel interesse gelezen. Het toeval wil dat Chr en J Magermans in mijn familie stamboom zitten. Ik kende de geschiedenis van hun veel te korte leven, erg triest, en dat terwijl de oorlog eigenlijk al over was. Wij gaan regelmatig naar Leer en de eerstvolgende keer wil ik toch eens de “Alte weg” opzoeken.

  2. Twan schreef:

    Hoi Kees. ik heb weer genoten van de video van orpheus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *