Twintig jaar ben ik een enthousiast lid geweest van het Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen bij Apeldoorn. Met een heel uitgebreid repertoire van liedjes over de zee en vele andere onderwerpen zijn er verschillende cd’s vol gezongen. Op 8 februari 2020 was er in theater Orpheus in Apeldoorn de musical “Driemaal is scheepsrecht” waarin de geschiedenis van de scheepvaart werd verteld en bezongen. Samen met de koren van De Heemgaard en Walterbosch werd het een groot succes!. Voor mij was dat mijn laatste optreden want, zoals het een beetje artiest betaamd, moet je op je hoogtepunt stoppen. Voor meer info over het koor: www.sokkenbuurtzeemanskoor.nl.

In mei 2009 zijn we vanwege het 10-jarig jubileum van het Sokkenbuurt Zeemanskoor naar Ameland geweest. Op de duinen bij Nes hebben we ‘De vondeling van Ameland’ gezongen. Vol van emotie met kippenvel en natte ogen klonk dit lied als nooit tevoren.

httpv://www.youtube.com/watch?v=29tKAk_Gex4

Tegenwoordig zing ik met veel enthousiasme bij het Hardkoor in Brummen. Driestemmig met een man of vijfentwintig worden traditionele Ierse en Schotse liederen gezongen.

2 antwoorden op “Zingen”

  1. Dag Kees, dank voor je reactie in mijn gastenboek op mij website. Wat een prachtige Nederlandse versie van “Het het nog nooit zo donker west” van Ede Staal. Je hebt er een passende Nederlandse vertaling van gemaakt en ook nog zelf erg mooi gezongen. Helaas kan ik bovenstaande versie niet openen maar wellicht heb ik dezelfde, met foto’s, op You Tube gezien. Ook het verhaal over je vader heb ik met veel interesse gelezen. Het toeval wil dat Chr en J Magermans in mijn familie stamboom zitten. Ik kende de geschiedenis van hun veel te korte leven, erg triest, en dat terwijl de oorlog eigenlijk al over was. Wij gaan regelmatig naar Leer en de eerstvolgende keer wil ik toch eens de “Alte weg” opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *