Vorige week zag ik heel veel rijen. In het begin van de week waren er de rijen voor de locaties in de provincie Groningen waar je tienduizend euro mocht ophalen vanwege de aardbevingsschade. Velen noemden dit het ophalen van een aalmoes of afkoopsom. Het was zeer beschamend om te zien hoe met name veel ouderen in de kou heel lang moesten wachten. Met een stoel of rollator langzaam opschuiven naar het loket. Treurig!!

Maar aan het einde van de week was er ook die hele lange rij met met demonstranten. Duizenden liepen door de stad, met fakkels en spandoeken. Ik kon er helaas niet bij zijn maar de gevoelens van de vorige optocht (waar ik wel bij was) kwamen weer naar voren bij het zien van de beelden. Ook vanuit Apeldoorn kon ik meevoelen en meezingen met het volkslied. Kippenvel!

Het is van harte te hopen dat deze rijen niet meer nodig zijn en dat men eindelijk met een fatsoenlijke oplossing komt voor veel fatsoenlijke mensen die al heel lang in de zorgen zitten. Zo’n bijeenkomst geeft moed om door te gaan tot het voor iedereen is opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *