Direct informatie bij een noodsituatie.
Dat is wat de overheid wil laten weten als je bent aangesloten via je mobiel en er een ramp is bij jou in de buurt.
Maar wat is een ramp? En hoe groot is mijn rampbuurt? De meeste mensen in dit land spreken nog steeds Nederlands dus kan het niet gewoon NL-Alarm zijn?
Dat zijn vragen waar ik geen antwoord op kan vinden. Als er in de buurt iets ernstigs aan de hand is hoor je, als je je gehoorapparaat niet uit hebt staan, de sirenes van de hulpdiensten. Even op de televisie kijken of de regionale radio aan en je bent direct op de hoogte. Dat was ooit de afspraak door diezelfde overheid gemaakt.
Maar je moet met je tijd meegaan, denken ze dan en daar hoort een mobieltje bij. Toch heeft nog niet iedereen zo’n ding met alarmeringsmogelijkheden maar dat maakt ze kennelijk niet uit.
Ik zou wel voorstander zijn van alarmeringen als het gaat om de handel en wandel van diezelfde overheid.
Het toenemend aantal schrijnende situaties voor ouderen die in de knel komen en steeds meer aan hun lot worden overgelaten.
Het over de balk blijven gooien van heel veel gemeenschapsgeld voor onduidelijk projecten of uit de hand gelopen bouwkosten.
Als klein landje mee willen doen op het wereldtoneel en als haantje de voorste zich aanmelden bij wereldproblemen; wie denken ze wel dat ze zijn?
De gebleken incompetentie van verschillende zogenaamde bewindslieden. Is er gekozen op kunde of relatie?
Elkaar op de hoogte brengen van mogelijke problemen in dit land is prima, maar doe het op een normale manier. Bangmakerij hoort niet als taak bij de overheid.
Eerst eens jezelf in de spiegel diep in de ogen kijken voordat je alarmerend om je heen gaat staan sms’en.
Helemaal gelijk. Begin met je buren te leren kennen, maak es n praatje en glimlach tegen vreemden. Voor je t weet doe 2 uur over t kopen van wat ondergoed, maar je bent weer helemaal op de hoogte