Als je bij een minderheid behoort dan ben je in gezelschap van minder mensen dan als je bij de meerderheid behoort. Dit lijkt een waarheid als een koe maar getallen zeggen naar mijn mening niets over de kwaliteit en daar heb ik onderzoek naar gedaan.

Een minderheid in dit land heeft bijvoorbeeld last van de pollen van de Belgische Kandelaar. Het zijn er niet veel maar toch, je zult er maar last van hebben. Elke minderheid is in deze situatie te groot.

Een minderheid van ons volk woont aan zee omdat de meesten gewoon verderop in het land wonen. Ik ben in dit geval best jaloers op die minderheid.

 Rondom verkiezingen en andere zogenaamde ‘belangrijke’ gebeurtenissen worden veel onderzoeken gehouden. Er zijn organisaties die daarvan leven en om werk te houden wordt bijna alles onderzocht. Zo las ik laatst dat tweeverdieners met een hogere opleiding die niet verder dan twaalfhonderd meter van een spoorwegstation wonen het liefst met de auto reizen. Dat is toch belangrijke informatie voor beleidsmakers van snelwegen en stations.

Een meerderheid van ons volk heeft te kennen gegeven (zeer) ontevreden te zijn over de huidige leiders van dit land. Best wel handig zo’n uitslag alleen was het niet nodig geweest want er komt geen enkele signaal uit Den Haag dat men zich daar ook maar iets van aantrekt.

Een andere of dezelfde meerderheid heeft aangegeven (zeer) tevreden te zijn over het koningshuis. Hoe de ondervraagden zijn geselecteerd ben ik niet achter gekomen maar zou dat wel willen weten.

 Soms is het heerlijk te weten dat je bij een minderheid hoort.

 

2 antwoorden op “Minderheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *