Goeiemorgen buurman, de krant al uit?

Jazeker buurman, als je het nare nieuws overslaat ben je tegenwoordig gauw klaar.

Dat is zeker waar. Ik blader ook meer tegenwoordig en ga steeds minder geloven van al dat zogenaamde belangrijke nieuws.

Over geloven gesproken; ben jij ook met een kerk opgegroeid?

Je bedoelt of ik vroeger naar de kerk ging?

Ja, en welke dan?

Oh, dat was een hele christelijke club. Er was geen keus, je moest gewoon iedere zondag tweemaal naar de kerk en mocht verder niks doen op die dag. En door de week ook naar een christelijk clubje. Ik heb er geen goede herinneringen aan. En jij?

Bij ons was het wat vrijer thuis. Je mocht maar hoefde niet naar de bijeenkomsten van de gemeenschap. Mijn ouders zeiden altijd dat geloven van binnenuit moest komen en niet kon worden opgedrongen. Het is bij mij ook altijd zo gebleven.

Dat is heel wat anders dan bij ons thuis. Voor de rest was het wel een goed nest maar als het op geloven aan kwam waren er ineens andere regels die door de kerk waren opgelegd.

Het lijkt wel op de huidige zogenaamde leiding van dit land. Doe wat wij vinden dat goed voor je is anders krijg je straf.

Wat je zegt. Ik heb daar ook grote moeite mee.

Doe je tegenwoordig nog iets dat met geloof heeft te maken?

Zeker. Ik kijk en luister om mij heen en dan kies ik daarna voor mijzelf. Ik vind het beste geloof tegenwoordig het geloof in mijzelf!

Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *