Verhuurders van woningen in de sociale sector hebben de laatste jaren regelmatig relatief nog goede woningen gesloopt voor nieuwbouw. De oude woningen waren aan een opknapbeurt toe maar dat was lastig met tijdelijke behuizingen en zo. Slopen dan maar en nieuwbouw er voor terug voor de huidige bewoners die dat wilden. Maar de nieuwe woningen waren vele malen duurder dan de oude zodat de meeste bewoners hun heil ergens anders moesten zoeken. Gezellige buurten werden met de grond gelijk gemaakt en de bewoners waren niet alleen hun woning kwijt maar ook hun buurt en hun buurtgenoten.

Sinds vele decennia zijn er beschutte werkplaatsen voor mensen die op een of andere manier niet mee kunnen komen in ‘normale’ organisaties. Veel bedrijven maken dankbaar gebruik van deze goedkope aanvoerlijn voor hun magazijnen. De mensen die daar heen gaan hebben werk en een nuttige dagbesteding. Hierdoor is er duidelijk minder begeleiding nodig in de instellingen en aanverwante woonvormen waar zij wonen. Een situatie die voor allen zeer bevredigend is.

In het kader van verzamelen van geld voor landen die niet goed op hun eigen centen hebben gepast, wordt er in het wilde weg bezuinigd. Vooral de hogere inkomens moeten gegarandeerd blijven van hun luxe leven en daarbij passend inkomen. Dat mensen aan de onderkant van de maatschappij, zoals in de sociale werkplaatsen, daar dan de dupe van worden is voor deze beleidsmakers niet interessant. Inleveren!

Het is van ganser harte te hopen dat de huidige regeringsperiode op korte termijn wordt afgebroken en er weer ruimte komt voor een beetje sociaal beleid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *