Aandacht vragen en aandacht krijgen zijn verschillende dingen waarbij het wel over hetzelfde gaat.
Onze aandacht, als volk, wordt soms gevraagd voor de problemen in de wereld om deze mee helpen op te lossen. Of een gruwelijke moord of verdwijning wordt ons onder de aandacht gebracht om tips aan te leveren.
Om aandacht te krijgen doen mensen soms de vreemdste dingen. Met zeer opvallende kleding langs de terrasjes flaneren of gevaarlijke stunts uithalen die vervolgens op het internet worden geplaatst.
Volgens wetenschappers zal deze drang tot aandacht waarschijnlijk worden veroorzaakt door traumatische ervaringen in de jeugd maar soms wordt daar wel heel veel op afgerekend.

De drukte van alle dag vermindert sterk de aandacht die we naar mijn mening anderen zouden moeten geven. Wegkwijnen in een verpleeghuis omdat vergaderen en rapporten schrijven veel belangrijker wordt gevonden is zo’n voorbeeld. Of kinderen zogenaamd vrij opvoeden terwijl de werkelijke reden een gebrek aan tijd en dus aandacht is.

We worden op deze wereld gezet en krijgen dan in de eerste tijd vaak heel veel aandacht. Het is zo leuk dat kleine spul. Maar als dat leuke er af is wordt het soms snel lastig en kost het tijd en aandacht.
Als we dit leven weer verlaten is er voor de nabestaanden en vele anderen een gemis voelbaar. Soms wordt dat gevoel weer vrij snel opgevuld door gewone dagelijkse beslommeringen en aandacht voor andere zaken.

Aandacht voor hen die er niet meer zijn is een blijvende opdracht voor ons allemaal. Er is plaats genoeg in ons hart.

 

Een antwoord op “Aandacht“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *