Bij ons thuis waren de verjaardagsfeestjes in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw eenvoudig en duidelijk.
Het aantal bezoekers was van tevoren bekend en dus werden er evenzoveel stoelen gerangschikt rondom de eettafel die altijd al in het midden van de niet al te grote kamer stond. Bij binnenkomst van de gasten werd duidelijk aangegeven waar men diende plaats te nemen. De rookstandaard werd zodanig neergezet dat de grote sigarenrokers er gemakkelijk bij konden. Voor de andere rokers werden limonadeglaasjes op tafel gezet met daarin verschillende soorten sigaretten en daarnaast een doosje lucifers.
Voor ons kinderen was er soms een glaasje zoete Spaanse wijn en daar kreeg je het als kind behoorlijk warm van.

Afgelopen zaterdag was er weer het door ons koor georganiseerde korenfestival in Ugchelen. Zoals gebruikelijk bij het organiseren van activiteiten door de mannen en vrouwen van de organisatie, was het weer perfect geregeld. De gasten werden hartelijk ontvangen met koffie, soep en broodjes en zij werden weer begeleid door de dames die hun de weg wezen in de gezellige drukte van het dorp.
De uitgereikte muntjes werden veelal omgezet in een lekker glaasje waar je wel warm van kon worden.

Met veel plezier zing ik al jaren bij ons koor en er zijn ieder jaar weer bijzondere optredens. Al zingend kijk ik rond en zie de mensen, met meestal een lach of soms een traan, genieten van onze liedjes.
Het optreden bij ons eigen festival is voor mij steeds weer een hoogtepunt in het jaar. Ik ben altijd blij als ik weer kan genieten van ons eigen feestje.

 

Een antwoord op “Feestje“

  1. Ja die verjaardagen , ik ben ietsie jonger maar ik weet het nog. Wat een uitgelaten bende…..

    En eerste met t shanti koor: chapeau !
    Als jullie richting 020 komen, laat dan van je horen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *