Sinds hun emigratie naar een huisje van vrienden op een ver en onbekend eiland was er niets meer van Berend en Dina Smalstra vernomen. Zij leken van de aardbodem verdwenen. Maar onlangs hadden zij toch weer de moed opgevat om terug te keren naar hun dorpje in het lage landje aan de zee.

(Voor de nieuwe lezers van deze rubriek:
Berend Smalstra was werkzaam bij een bank en lid van de gemeenteraad van het dorp. Hij heeft een uitgesproken mening over alles wat er om hem heen gebeurd en laat dat meestal luid en duidelijk weten.
Zijn vrouw Dina was als vrijwilligster actief in verschillende verenigingen in het dorp. Zij kan wat beter dan haar man de gebeurtenissen relativeren en helpt hiermee vaak de opgelopen spanning bij haar man te verlagen.)

Hun belevenissen worden van tijd tot tijd aan mij als beheerder van deze website doorgegeven zodat ik dit dan wereldkundig kan maken.

Hun woning was al die jaren goed onderhouden door Hendrik Bovenkamer, beter bekend als Hendrik van Dien want zo heette zijn moeder.
De eerste dagen na hun terugkeer was er veel bijgepraat, koffie gedronken en de borreltjes van de lokale stoker smaakten weer prima.
Toch was er ook reden voor bezorgdheid want de problemen in de wereld waren niet minder geworden. Maar dat was ook een heel goede reden om regelmatig hun stem weer te laten horen.

Een antwoord op “De Smalstraatjes en hun terugkeer“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *