Als kind is dit heel vaak de meeste moeilijke opdracht die bestaat. Jij wilt als kind dit en je vader of moeder wil duidelijk wat anders In ieder geval wil men dat je luistert en dat valt niet altijd mee.

Luisteren naar muziek kan heerlijk zijn. Maar tegenwoordig wordt bij levende muziek het luisterplezier vaak verpest door de sterkte van de decibellen.

Keiharde muziek in de auto of in je oren schijnt heel leuk en ‘normaal’ te zijn. De waarschuwingen van oorartsen over permanente beschadigingen aan het oor worden helaas niet gehoord.

Het is een prachtige nazomerzondagmiddag op het strand van Ameland. De temperatuur is aangenaam en er waait een klein briesje. Ter hoogte van Ballum is de kust de laatste jaren enorm veranderd door gewijzigde stromingen. Er is zelfs een kwelder ontstaan met een overvloed aan bloemen, planten en vogels. Daar even te gaan zitten op het zand met de zon op je rug is een zeer aangename bezigheid. Je hoeft er namelijk niet veel voor te doen om intens te kunnen genieten.

In de verte hoor je “Het ruisen der golven” een eeuwig doorgaand geluid waar je ’s nachts heerlijk op kun slapen.

Een enkele wandelaar passeert, een paar meeuwen krijsen af en toe en voor de rest is het stil, heel stil.

Of toch niet helemaal? Met enige luisterinspanning en door draaiing van de wind is er vanuit de verre verte toch nog iets te horen. Het komt uit een groot gebouw met heel veel mensen. Die maken lawaai met hun verzameltasjes. Maar toch is er nog een ander geluid te horen. Liedjes over de zee gezongen door prachtige mannenstemmen, je kunt zo mee doen.

Dan draait de wind weer en overheerst de ruisende branding. Het opstaan van die plek gaat nog wel even duren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *