Genieten of genot is volgens Wikipedia een gemoedstoestand of emotie met een positieve ervaring. Toen ik onlangs op een boot over De IJssel voer heb ik genoten van mijn gezelschap, de omgeving, het varen en de bijbehorende versnaperingen. Ik heb toen niet direct nagedacht over mijn gemoedstoestand en bijbehorende emoties.

Genieten is absoluut een heel positief woord. Als je het uitspreekt komt er bij de ‘nie’ vanzelf een glimlach op je gezicht, probeer het maar voor de spiegel.

Onlangs trad het enige echte Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen op bij een Korenfestival in Zeist. De ons toegewezen plaats van optreden was een beetje krap ten opzichte van de belangstelling en de steeds passerende bussen. Maar driemaal een halfuurtje werd er met volle inzet door de mannen gezongen en enthousiast gereageerd door het genietende publiek.

Net voor een optreden kwamen er enkele rolstoelen aangereden waarvoor door de duwende vrijwilligers een mooi plaatsje vooraan werd gezocht en gevonden.

De mensen in de rolstoelen konden ons gezang wel waarderen door na de liedjes enthousiast te klappen.

Van een mevrouw, die wat minder hard klapte dan de anderen, zag ik tijdens een gezellig Hollands liedje de dichte mond veranderen in een glimlach. Zij genoot van bijna oor tot oor!

Het was een genot om daar naar te kijken en met haar mee te genieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *