Uit mijn jonge jaren (jaja, dat is al heel lang geleden) kan ik mij nog een liedje herinneren met bovengenoemde titel. Dat ging over de sterren en natuurlijk over de liefde die daarbij hoort. Dat liedje zeurde de laatste weken door mijn hoofd en dat kwam doordat er overal maar sterren werden uitgedeeld alsof het niks was.
We kennen al jaren de sterren die in de horeca worden uitgedeeld voor het aldaar bereidde voedsel zowel gekookt als gebakken (lucht).
De ANWB geeft al heel lang gidsen uit waarin campings worden beschreven en al of niet worden voorzien van sterren.
Als je een beetje kunt acteren of zingen ben je binnen de kortste keren een ster.
Dat zijn wat voorbeelden van sterren die we al kennen maar er zijn ook weer nieuwe sterren bedacht.
Zo leek het iemand een goed idee om de voorzieningen, waar ouderen wonen die hulp en begeleiding nodig hebben, te gaan voorzien van sterren om de kwaliteit ervan te duiden. Waarom, denk ik dan, dat hoort toch gewoon altijd ‘vijf sterren’ te zijn?
Ook was er een plan om de wegen in ons land van sterren te voorzien zodat je op een ‘vijf sterren weg’ nooit bang hoeft te zijn voor bijvoorbeeld onregelmatigheden in het wegdek en je lekker kunt scheuren.

Met al die nieuwe sterrenplannen denk ik dat we de echte sterren een beetje vergeten. Er zijn nog wel plaatsen in ons land waar je op een mooie heldere nacht naar de sterrenlucht kunt kijken en je jezelf kunt verwonderen over al dat moois heel ver weg. Die sterren stralen altijd en overal maar je moet ze wel willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *