Wisseltruc

Hij had er heel lang over nagedacht en nu zou hij er aan beginnen. Alle benodigde spullen lagen klaar. Zijn computer stond op het juiste programma. Een thermosfles koffie naast hem op het bureau en de koptelefoon op met rustige achtergrondmuziek want het kwam er nu op aan, elke storing zou fataal kunnen zijn.

Na een uurtje stevig doorwerken printte hij een eerste afdruk. Onder de bureaulamp bekeek hij zeer kritisch het resultaat. Het zag er goed uit maar toch, hier en daar kon het nog wat beter.

Na nog een uurtje zwoegen en diverse printjes was hij tevreden. Dit was uniek, niemand anders had zoiets ooit bedacht en gemaakt.

Hij ruimde alles op en ging tevreden slapen; morgen was het een grote dag in zijn leven, misschien wel het begin van een heel ander leven.

Even na negen uur liep hij het filiaal van de bank binnen. Het was er al druk en dus moest hij in de rij wachten op zijn beurt. Dat wachten duurde lang, heel lang.

‘Goedemorgen mevrouw,’ zei hij tegen de mooie blonde dame achter de balie toen hij eindelijk aan de beurt was.

‘Goedemorgen meneer,’ zei zij terug, ‘wat kan ik voor u betekenen?’

Met gevoel voor theater haal hij de enveloppe uit de binnenzak van zijn colbertje, opende deze en legde het biljet op de balie.

‘Kunt u dit biljet van achttien euro wellicht wisselen?’ vroeg hij.

‘Natuurlijk meneer,’ antwoordde zij, ‘hoe wilt u het hebben, drie maal zes of tweemaal negen?’

 

Een antwoord op “Wisseltruc“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *