De eerste keer dat ik door de lucht vloog was op 2 januari 1963. Een vlucht van een halfuur van Ameland naar Amsterdam. Om de Kerstdagen en Oud en Nieuw door te brengen bij mijn familie op Ameland was ik de dag voor de Kerst met de boot over gevaren tussen de groeiende berg ijs in de Waddenzee. Tijdens de dagen dat ik daar was groeide het ijs verder en uiteindelijk kon de boot niet meer varen. Vanaf de vliegbasis Leeuwarden werd een luchtbrug opgestart met Pipercub vliegtuigjes voor noodzakelijk zaken en zieke mensen. Op 2 januari kwam er hulp van Martin Air Charter met een Haviland Heron waar 20 mensen in konden. Na een paar vluchten van Ameland naar Leeuwarden konden degenen die naar Amsterdam en omgeving moesten met de laatste vlucht mee. Een geweldige belevenis voor een jongen van negentien. De prijs werd vastgesteld op dertig gulden want het was dertig minuten vliegen!

In 2003 ben ik nog een keer naar Ameland heen en weer gevlogen met een goede bekende vanaf Teuge Laag over ons mooie landje. Toen we over Groningen vlogen ging mijn hartje nog wat sneller slaan. Boven de stad kon ik zelfs de Oosterpoort herkennen, de buurt waar ik in 1943 het levenslicht zag. Grunnen Boven is prachtig!

In de jaren negentig ben ik regelmatig naar een prachtig Grieks eiland gevlogen voor een heerlijke vakantie in de zon.

De laatste jaren heb ik niet zoveel meer met vliegen. Behalve dan met de vliegtuigstand op mijn mobiele telefoon en dat is heel rustgevend!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *