Home » Korte verhalen » Vinkjes

Vinkjes

Er zijn veel diverse soorten vogeltjes van het geslacht  ‘Vink”. Toch vind ik de gewone vink eigenlijk de mooiste en meest bijzondere. Het zingen door dit prachtige beestje is een genot voor je oren. In steeds repeterende deuntjes bepaalt zij of hij (genderneutraal) de plek in het bos. Hier ben ik en dit kan ik. Een gewoon vogeltje maar toch ook weer bijzonder en daar hou ik van.

Een van de moderne communicatiemiddelen is de mobiele telefoon. Het gewone bellen is allang uitgebreid met het versturen van berichtjes, fotootjes, videootjes en nog veel meer. Ook wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het sturen van een ‘appje’. Bij deze laatste verzendoptie kun je tevens zien dat je deze hebt verstuurd en dat die bij de geadresseerde is aangekomen doordat er vinkjes onderaan verschijnen. Ook handig als degene die je hebt “geappt” ontkent iets te hebben ontvangen. Je hebt het afgevinkt en dat geeft rust.

In de drukte van deze moderne maatschappij moeten volgens veel mensen heel veel dingen steeds weer worden gedaan. In veel gezinnen met kinderen worden alle activiteiten soms bijgehouden op een bord in de keuken of een agenda aan de muur. Zorgen dat iedereen haar of zijn (genderneutraal) taken uitvoert kan worden gecontroleerd door de gedane dingen af te vinken. Wat gebeurd is, is gebeurd en verdient een vinkje. Soms slaat deze werkwijze wel eens door. Bijvoorbeeld als er iemand op het bord of de agenda staat omdat deze persoon haar of zijn (genderneutraal) geboortedag viert, dan moet daar aandacht aan worden besteed en als het is gebeurd kan dit ook weer worden afgevinkt. Of de jarige gefeliciteerd wordt omdat het van harte is gemeend of dat het op de afvinklijst stond maakt eigenlijk wel een verschil. Ik hou het liever op “van harte”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *