Sinds vele jaren probeert de dirigent van het enige echte Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen de zangers enige kennis en kunde over te dragen. Hieruit zou moeten volgen dat de betreffende zangers van het koor gaan begrijpen wat de diepere betekenis is van wat zij met hun stemmen aan geluid produceren.
Begrippen als: ‘Fis’ en ‘Moduleren’ of ‘Transponeren’ behoren nu tot de muzikale bagage van de zangers; tenminste dat was de bedoeling van de dirigent. Helaas blijkt soms toch nog wel eens dat de aangereikte kennis niet is binnengekomen in verschillende hersenpannen. Met tomeloos geduld legt de dirigent het dan weer opnieuw uit wat absolute bewondering afdwingt!

Mijn kleinzoon, woonachtig in Hamburg, is de leukste, knapste en meest slimme jongeman die er is; dat zeggen alle opa’s toch van hun kleinkinderen.
Natuurlijk is hij bijdehand en is hij, dankzij zijn ouders, ook een tweetalig wondertje.
Omdat hij sinds een poosje parttime deelnemer is aan de beroemde Kindergarten krijgt zijn moeder af en toe de mogelijkheid even bij te komen.
Voor zijn ontwikkeling is die opvang hartstikke mooi maar daar heeft hij zo zijn eigen ideeën over.
Toch is er iedere keer weer een moment van twijfel als hij naar zijn deeltijdopvang wordt gebracht. De knuistjes stevig geklemd in die van zijn vader of moeder tot binnen in de opvang. Loslaten zit er dan niet zo maar in.
Totdat een oplossing werd gevonden in de overdracht. Zijn handje wordt samen met die van pappie of mammie naar de hand van de opvangjuf gebracht. Zorgvuldig wordt dan zijn handje in die van de juf geschoven. Vervolgens loopt hij huppelend en vrolijk, zoals hij van nature is, met de juf mee het gebouw in. Wat er achter hem gebeurt, is niet meer interessant nu hij de handen met de juf ineen heeft geslagen. Hij heeft zichzelf overgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *