Altijd, iedere dag, iedere week, ieder jaar zijn mensen op zoek. Soms vinden ze het, soms ook niet. Maar zoeken doen ze, ook tijdens het afgelopen jaar weer.

Op zoek naar werk. Het lijkt vaak uitzichtloos maar ze blijven toch zoeken en soms vinden.

Op zoek naar de ware liefde. Via advertenties en het Internet. Dwingend zoeken want de tijd dringt of zo iets. Soms komt het zonder zoeken dan ineens voorbij.

Op zoek naar de vrijheid als het in je land onveilig is geworden door oorlog en geweld. Met al dan niet valse beloftes op weg. Soms vind je het maar vaak ook niet.

Op zoek naar geluk en geld en andere voorgehouden worsten in een ander land. Tussen de echte vluchters kom je er ook, maar of dat is wat je wilt? Soms zou je willen dat je niet was gegaan.

Op zoek naar de maandelijkse hoofdprijzen want dan wordt het allemaal veel beter. Geldelijk geluk lijkt soms ideaal maar geluk in je hart is onbetaalbaar.

Op zoek naar de oorsprong van ons bestaan en de dingen die om ons heen gebeuren. Het is vaak niet te verklaren en dat hoeft ook niet. Soms is je verwonderen en accepteren dat het gebeurt al voldoende.

Ook in het komende jaar zal er wel weer veel worden gezocht en wel of niet worden gevonden.
Zoeken in je hart is wellicht de beste zoektocht met onverwachte uitkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *