Decennia geleden zag het agrarische landschap er heel anders uit dan vandaag. Er was een boterberg en een vleesberg en ook een melkplas. En natuurlijk vele bergen met subsidies verstrekt vanuit de gebouwen in Brussel door de nieuwe samenwerking binnen Europa.

Vervolgens kwam er een melkquotum zodat er niet teveel werd geproduceerd. De wereld hing van veel regels en veel subsidiegeld aan elkaar.

Een poosje terug werd het melkquotum afgeschaft en binnen de kortste keren werden stallen gebouwd en uitgebreid. De koeienbevolking nam heel snel toe want hoe meer melk hoe meer geld in de boerenkas. Maar ja, meer koeien betekent natuurlijk ook meer koeienvlaaien en dat was weer niet goed voor het milieu en zo. De grootste melkverwerker uit Nederland en ver daar buiten bedacht een oplossing voor het probleem. Voor de niet geleverde melk kreeg men een dubbeltje per liter. Ik herhaal: voor de niet geleverde melk kreeg men een dubbeltje per liter. Ik moest het ook twee keer lezen om te begrijpen dat daar iets heel vreemds stond. Niet leveren en toch ontvangen! In alle andere sectoren van bedrijven en dienstverlening zou dit op zeer korte termijn tot vele uitkeringsaanvragen leiden.

Na hierover diep te hebben nagedacht overweeg ik binnenkort een aanvraag in te dienen bij die melkjongens en –meisjes. Als geïnteresseerde lezer mag u vast een gedeelte uit deze brief lezen waarbij ik u verzoek er nog niet al te veel ruchtbaarheid aan te geven uit oogpunt van concurrentie.

…..Daarom meld ik mij aan voor uw regeling. Ik was van plan om 10 koeien aan te schaffen. Deze koeien geven 10 maal 20 liter per dag is 200 liter maal een halfjaar van 180 dagen is totaal 36.000 liter. Omdat ik de koeien niet zal aanschaffen en dus geen 36.000 liter melk aan u zal leveren kom ik naar mijn mening in aanmerking voor 36.000 maal 0,10 is 3600 euro. Deze bijdrage kunt u overmaken op rekeningnummer…….

Zodra het geld binnen is zal ik mij weer melden hoe ik dit buitenkansje zal besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *