Natuurlijk kan iets te maken hebben met bijvoorbeeld zangtalent en daar ken ik een behoorlijk aantal voorbeelden van verenigd in een koor uit Ugchelen maar daarover een andere keer.
Natuurlijk betekent ook dat het betrekking heeft op de natuur en daar wilde ik het deze keer over hebben.
Er wordt namelijk heel veel geschreven over de natuur. Wat wij er van vinden, wat wij er aan zouden moeten doen, wat wij er zeker niet aan moeten doen enzovoort enzovoort.
Maar gelukkig blijft de natuur zich zelf en blijft ons ook steeds weer verrassen.
Sinds een paar honderd jaar schrijven wij iets op over de natuur; wat er gebeurt en hoe dat eerder was. Maar die paar honderd jaar van noteren is natuurlijk niks ten opzichte van het bestaan van de natuur. Daarom houden wij ons misschien wel een beetje voor de gek met al die getallen en statistieken.

Voor mij is de natuur alles wat er om mij heen aanwezig is aan fauna en flora. Ik kan daar iedere keer weer van genieten. Of het nu een boswandeling is of een heerlijke strandwandeling, genieten doe ik zeker.
Waar ik niet van geniet is de “wijsneuserigheid” van zogenaamde deskundigen op het gebied van de natuur. Dan weer komen de steltlopers eerder naar hier of zijn de takken van de sleedoorn wat later uitgelopen. Men vindt daar steeds wat van en dat vind ik dan weer overbodige informatie.
De natuur doet het gewoon heel natuurlijk bijvoorbeeld in het voorjaar. Wordt het wat warmer en zonniger dan verschijnen de knoppen en bloempjes gewoon weer voor onze ogen. Soms hebben ze daar wel eens spijt van als er toch nog weer een koudere en minder zonnige tijd komt. Maar ondanks alles blijft de natuur heel gewoon de natuur en bij mogelijk opgelopen schade wordt dat meestal wel op natuurlijk wijze hersteld.

Trek je van wijsneuzen niks aan maar kijk om je heen en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *