Bij nagenieten heb je eerst al genoten en komt er nog een beetje of veel genot achteraan. Soms lijkt het wel of het niet op kan, zoveel valt er dan te genieten. Een blijde gebeurtenis in de familie of bij vrienden en bekenden. Een eenmalige beleving waar je lang naar hebt uitgekeken en die dan eindelijk plaatsvindt.
En als de gebeurtenis dan voorbij is komt het nagenieten. Even de ogen dicht en de beelden nogmaals voorbij laten komen of samen er over praten en herbeleven.

Dit jaar worden wij verwend met een heerlijk nazomer. Was het voor velen al een mooie zomer, nu kwam er nog een prachtig en warm vervolg. Met veel moeite deed de zon zijn best om ons overdag nog van zijn heerlijke warmte te laten genieten. De natuur hield ook nog even het zomerkleed aan, bladen laten vallen kon altijd nog wel dachten veel bomen. Vlinders verrasten mij elke dag weer door hun vrolijk gefladder. Het was en is nog steeds nagenieten van een voor mij geliefd seizoen.

Nadat vorig jaar een tweede prijs was gewonnen door het Sokkenbuurt Zeemanskoor bij het Festival in Wijk bij Duurstede, was het nu de vraag of die prestatie dit jaar kon worden geƫvenaard of verbeterd. Met een paar bijzondere liedjes werd de jury al vroeg in de middag aan het werk gezet. Daarna was het weer volop genieten van alles wat het festival had te bieden en het mooie stadje tussen Rijn en Lek.
Nadat alle zestien koren hun bijdrage hadden geleverd werd het festival gezamenlijk afgesloten met enkele bekende liedjes. Vervolgens werden de prijzen uitgereikt en liep de spanning natuurlijk behoorlijk op. Toen bekend werd gemaakt dat het winnende koor uit Ugchelen kwam was de ontlading heel groot. Met een wat afwijkend repertoire ten opzichte van de meeste shantykoren, weet ons koor bij kenners de juiste snaar te raken. Dat was dus nu in Wijk bij Duurstede en onze deelname volgend jaar is zeker weer een uitdaging.
Voorlopig is het nog heerlijk nagenieten van een gezamenlijke mannenprestatie onder leiding van een inspirerende dirigent!

Een antwoord op “Nagenieten“

  1. in genieten zit “nietig”, het zijn de kleine dingen die t doen. Een sms van de schoonbroer en een knuffel op zijn verjaardag. En dan zijn die kleine dingen weer van grote, positieve, waarde voor daarna. Dan is nietig eigenlijk een ander woord voor groot .

    xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *