Soms is het een kleine moeite om even iets mee te nemen voor een ander. Een boodschap voor een ander doen, die dat even niet kan, levert meestal meer tevredenheid dan inspanning op.
Het meenemen gaat ook vaak over dingen. Gewoon in de tas mee naar huis of naar een ander.
Steeds vaker hoor ik de laatste tijd dat men ook andere zaken mee wil nemen.

Na afloop van een voetbalwedstrijd, die op overtuigende wijze door de thuisclub werd gewonnen, werd de aanvoerder om zijn mening gevraagd.
Nadat alle leuke en minder leuke gebeurtenissen van de wedstrijd waren doorgenomen kwam er zowaar een zogenaamde ‘open vraag’. Dat is dus een vraag waarin het antwoord niet besloten ligt zoals dat meestal door verslaggevers wel wordt gehanteerd. De vraag was hoe de speler nu naar de volgende wedstrijd toe leefde.
Het antwoord was verrassend want hij wilde het gevoel van de wedstrijd meenemen naar de volgende wedstrijd zodat ze ‘in een flow’ zouden komen en zo maar op de titel zouden kunnen afstevenen.
Hier werd voor mij weer bewezen dat sporters moeten sporten en praters moeten praten. Je moet die dingen niet door elkaar halen.

Het wordt kouder en kouder en dit weer heeft niet echt mijn voorkeur. Zonnetje met temperaturen vanaf een graadje of twintig: daar houd ik van!
Misschien lukt het mij de warmtegevoelens van de afgelopen zomer naar boven te halen en mee te nemen naar de komende zomer. Ik geloof dat ik bijna al in een flow zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *