Tijdens een zonnige zomervakantie kun je op een strandbedje op een mooi Grieks eiland je ogen even dicht doen en genieten. Als je die ogen dan open doet zie je de zon en een blauwe lucht. Af en toe een wolkje maar voornamelijk blauwe lucht. Heerlijk!!

Over de hele wereld wordt er veel gepraat, vergaderd en  worden besluiten genomen. Dat lijkt een zinvolle bezigheid maar heel vaak blijkt daarna dat het voornamelijk gebakken lucht is.

Na een inspannende beklimming kun je op de top van een berg een prachtig en adembenemend uitzicht hebben. De lucht is er minder compact dan beneden maar altijd heel schoon om in te ademen.

Door een steeds groeiende wereldbevolking is de productie van heel veel spullen in een rookspuwende industrie ook enorm toegenomen en wordt de beschikbare schone lucht meer en meer vervuild.

Door de lucht verspreiden zich ook hele kleine dingetjes die we ook wel virussen noemen. In gezonde omstandigheden kan de mens dit wel weerstaan en heeft er geen last van. Soms is er ineens iets nieuws dat ons verrast. Als dan ook de weerstand van de mensen is afgenomen door bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl of brute pech met de gezondheid, dan grijpt een dergelijk virus zijn kans en vernietigd.

Als we ons dan proberen te beschermen met prikken en pillen lijkt dat een oplossing. Maar als we dan onze eigen uitgeblazen lucht weer inademen achter een lapje stof dan missen we die zo broodnodige schone lucht.

Frisse schone buitenlucht, je kunt er niet genoeg van binnen krijgen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *