Code groen

Onlangs had ik nog een goed gesprek met mijn “fluistervogel”. Een paar keer per jaar nemen wij even belangrijke en onbelangrijke zaken in de natuur met elkaar door. Het zijn altijd nuttige gesprekken met een glimlach.

Vorige week ging het over het vroege voorjaar. Mijn fluistervogel begreep niet waar wij ons druk over maken. Dit is wat hij mij meegaf. Jullie mensen hebben een kalender en lijstjes en tabellen en nog heel veel meer van dat soort fratsen. Wij hebben gewoon ons gevoel. Wordt het warmer dan zoeken wij elkaar weer op en maken een nieuw huisje voor ons nageslacht. Gewoon in het openbaar doen wij onze voortplantingsdaad en, hoe kort ook, wij genieten daar met volle vleugels van.

Natuurlijk heeft hij gelijk. Men is soms veel drukker met al die getallen in plaats van te genieten wat ons wordt voorgezet door de natuur.

Midden in Apeldoorn ligt een prachtig park, het Oranjepark. Een oase van rust in de onrustige wereld er om heen. Ieder voorjaar, hoe vroeg of laat ook, wordt het groene gras opgefleurd door het wit, geel en paars van de crocussen. Ieder jaar weer een paar meer. Prachtig!!

Zou het van lieverlee niet wenselijk zijn dat degenen die ons regelmatig met codes van geel en oranje en rood bestoken nu ook een code groen gaan invoeren? Voor alle mensen die gehaast door het leven laveren een signaal om even (verplicht) te genieten van de natuur om je heen.

Apeldoorn, 27 februari 2019

Kees Fielstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *