Er zijn veel uitvoeringen van een boemerang. Ze waren (en zijn) er bijvoorbeeld als jachthout om dieren mee te vangen. Als wij het over een boemerang hebben dan gaat het  meestal over dat type dat, op de juiste manier weggegooid, weer naar je terugkomt; een stapje opzij is dan zeker handig. Ze zijn er in vele vormen en prachtige beschilderingen zoals bijvoorbeeld gemaakt door de Aboriginals in Australië.

Wij gebruiken de boemerang ook vaak als metafoor voor iets wat om je heen gebeurt. Als een reactie op een actie. In ons land wordt dan vaak de uitdrukking: “Wie kaatst kan de bal verwachten” gebruikt. Met een bal tegen de muur gooien zodat deze weer naar je terug komt is een typisch Hollandse bezigheid. Dit spreekt ons soms meer aan dan de Australische boemerang. De kaatseballen zitten ook al heel lang in een net dat door een oude man met zwarte assistent tegen het einde van het jaar aan kinderen werd gegeven.

In de huidige zeer onrustige wereld wordt naar mijn mening heel veel met boemerangs of kaatseballen geworpen. Als er een gruwelijke daad wordt verricht wordt er direct gereageerd door er een gruwelijk daad tegenover te stellen. Geweld lokt geweld uit zegt men en dat blijkt iedere keer weer. Gruweldaden zijn allang niet meer alleen en bewust tegen bepaalde mensen of groepen gericht. Het in de naam van een hogere afnemen van onschuldige levens is kennelijk ‘gemeen’ goed geworden.

Wereldwijd is er een hele grote industrie waar vernietigende wapens worden gemaakt. Dat is een bedrijfstak met een hele grote omzet. Volgens velen moet deze in gang worden gehouden en daarvoor heb je dus praktijksituaties nodig.

Als ik hier aan denk gruwelt het in mijn hoofd. Ik kan er helaas niets aan veranderen. Daarom probeer ik maar meer van mijn eigen omgeving in de zon te genieten.

 

Een antwoord op “Boemerang“

  1. Ik begrijp die mensen niet. Het levert niets positiefs op. Ik probeer het in mijn directe omgeving leuk te maken en te houden.
    Meer kan een mens niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *