Het werd een bijzondere dag, maar dat wisten ze op die vroege morgen nog niet.

Het begon wel wat zenuwachtig. Na verschillende pogingen was het steeds nog niet gelukt. Zou dat vandaag wel gaan? Het voelde wel anders, dat wel. Maar toch, teleurstelling lag ook nu weer op de loer. Of toch niet?

Op tijd vertrokken ze beiden vanuit een andere plaats naar de plek van de afspraak. De nervositeit werd weer wat groter en kriebeligheid kwam er ook nog eens bij. Hij was het eerst op de afgesproken plek. Zij kwam iets later. Ze liepen op elkaar af en begroeten elkaar. Maar de aantrekking van de ogen naar elkaar was direct heel groot. Een tafeltje werd gevonden en hun verhalen begonnen. Maar ondertussen werden vlinders gevoeld. Kan dat nog wel op onze leeftijd hadden ze beiden gedacht. Een paar uurtjes praten, elkaar veel aankijken en even de handen bij elkaar op het tafeltje. Kon dit wel? Jazeker dit kon! Het gevoel dat over en weer stroomde was heel sterk. Een volgende afspraak werd gemaakt. Met een zoen namen ze afscheid.

Dat dit de start was van een echt nieuw begin in hun leven bleek waar te zijn. Al na een paar ontmoetingen leek het wel of ze elkaar al heel lang kenden. Er werden al gezamenlijke afspraken gemaakt voor vakantie en dagjes uit. Dit was geen gewone klik maar een enorme magnetische klap. Zo kort en toch al diep verbonden.

Ze hadden een onverwacht cadeau gekregen. De herstart in hun vernieuwde leven was begonnen op een bijzondere dag in mei 2023 in de Veluwse bossen.

Apeldoorn, 2 augustus 2023

Kees Fielstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *