Er is onvrede in bejaardenland. Uit een onderzoek is gebleken dat een kwart van de bejaarden niet tevreden is over de geleverde kwaliteit van zorg. Met name vindt men de mogelijkheden tot inspraak onvoldoende.
De tevredenheid van demente bewoners is niet onderzocht. Nee, da’s nogal logisch want dat weten ze niet (meer)!

Voor een deel van die ontevredenen heb ik een oplossing. Nu zult u denken: waar bemoeit hij zich mee maar dat zal ik uitleggen.
Als je een verzorgingshuis binnenkomt slaat de schrik je soms om het hart. Het is er vaak donker en je struikelt over de rollators. In de recreatieruimte bruist het meestal niet van de luidruchtigheid. (Behalve op een enkele avond als er een gezellig zeemanskoor komt optreden maar dat terzijde.)
Als bewoner moet je jezelf aanpassen aan de gewenste rust en dat is voor sommigen heel onaangenaam. Want er zijn jongere ouderen die nog volop in het leven staan en gewoon willen blijven genieten van de dingen des levens en van elkaar. En dat is niet de bedoeling in een doorsnee verzorgingshuis.
Daarom heb ik plannen gemaakt om een gezellige woonvorm voor puberende ouderen te gaan opzetten. Uitgangspunt hierbij is dat alles kan en niets te gek is. Er is veel privacy en alle kamers zijn ruim en zeer goed geïsoleerd. De gezamenlijke ruimte is er sfeervol verlicht met kaarsjes en daar klinkt altijd ‘slijpmuziek’ om lekker te kunnen dansen en schuifelen. Een drankje is bij de hand en een klok is er niet. Het is een plek om te leven en niet om te wachten tot je er niet meer bent.
Hoe ik op deze gedachte kom? Gewoon de laatste tijd wat ervaring opgedaan. Als je de tijd neemt om rustig op de bank met een gezellige en heel aardige partner de dingen des levens te overzien dan komen de ideeën vanzelf. Belangstellenden die zich vast willen laten inschrijven kunnen zich melden, u kent mijn adres. Ook aanvullende suggesties zijn van harte welkom.

2 antwoorden op “Bejaardenzorg”

  1. Dag Kees.

    Zoals je ziet direct na onze ontmoeting maar direct even de site opgedoken.
    Je bedoeld met je verhaal vast niet de huizen van de Goede Zorg want daar bruist het he. We zijn bezig met nieuwbouw plannen ik zal ervoor zorgen dat het een huis wordt waar je later heerlijk kunt slijpen met je partner en Corry Conings net zo hard aan kunt zetten als je wilt.

    Groet

    Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *